НАГРАДИ

Екипажот на МакеДокс ги симнува едрата на кои се отсликаа неверојатни расприкажани слики. Дел од нив, полесно ги забележаа ноќните стражари и ги издвоија како значајни. НАГРАДА КРОМИД ЗА НАЈДОБАР

Keep readingKeep reading
ПРОМЕНА ВО ПРОГРАМАТА!

Документарните филмови кои вчера (недела, 20.08.2017), поради неповолни временски услови, не беа прикажани во киното ПРЕД Куршумли ан ќе се прикажуваат во следните термини и кина: 21.08 Понеделник Кинотечно кино

Keep readingKeep reading
СТУДЕНТСКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

Оваа година на менито на студентската програма ќе имате прилика да ги вкусите најновите, свежи, ситно сецкани визуелни деликатеси од целиот свет. Дваесетте филмови од студентската програма во еден посебен

Keep readingKeep reading
ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ

www.instagram.com/darosulakauri/ Кога времето е жешко, прошетката низ гратчето Киатура личи на замаглен подиум во некој клуб. Надземните рудници прават илузија на видлива манганова прашина. Главната река Квирила, која тече низ

Keep readingKeep reading