Со програмата РУСКИ СНЕГ ја носиме Руската современа документарна филмографија во фокус на овогодинешниот МакеДокс.  Програмата ќе ја отвориме на 21-ви август, во 21:00 часот со „Под сонцето“, последниот филм на магот

Keep readingKeep reading

– Раскажувачите раскажуваат – На годинешниот „МакеДокс“ ќе присуствува извршниот продуцент Иика Вехкалахти од Финска, кој ќе предводи серија мастер-класови. За искуството, вредностите, начинот на кој филмовите заведуваат, грешките и

Keep readingKeep reading

– Раскажување низ игра –  Поттикнати од минатогодишната детска работилница која резултираше со чудесен концерт произведен од зеленчуково-овошни инструменти, и оваа година „МакеДокс“ ги кани децата, мали и големи, да

Keep readingKeep reading

23 студентски филмови во програмата „СТУДЕНТСКИ ПРИКАЗНИ“! Дологосонуваниот сон на „МакеДокс“ да ги здружи студентите-раскажувачи од целиот свет најпосле се оствари- годинешниот фестивал издвојува нова програма со 23 студентски филмови

Keep readingKeep reading