СО ЉУБОВ


66’ / 2017/Македонија

Сценарио: Atanas Georgiev, Ilija Cvetkovski
Режисер: Ilija Cvetkovski
Снимател: Dragan Pakovski, Samir Ljuma, Ilija Cvetkovski, Sotir Ivanovski, Dimo Popov, Jane Jankov
Монтажа: Atanas Georgiev
Тон: Aleksandar Gjorgevic, Zoran Prodanov, Ivica Jankulovski, Viktor Atanasov
Музика: Foltin
Продукција: Atanas Georgiev

Синопсис:

Дионис не е уште еден обичен наставник по биологија пред пензионирање. Тој има пасија, има сон. Наместо жена му, навечер друштво му прават над сто стари автомобили! Баш таму, на периферијата на здодевниот град, меѓу купиштата ʹрѓосани железа, тој ја наоѓа радоста на постоењето. Додека сонува да отвори музеј за стари автомобили, неговата помлада жена едвај врзува крај со крај, правејќи свадбени и роденденски торти. Веќе звучи како вистинска љубовна приказна, нели?

team image
Датум и време на проекцијата
team image
Датум и време на проекцијата
19/08, Сабота 21:00ч.
24/08 Четврток 22:30ч
team image
Место на проекција
team image
Место на проекција
19/08, Сабота 21:00ч. Во Куршумли
24/08 Четврток 22:30ч Пред Куршумли

team image
Режисер
team image
Режисер
Ilija Cvetkovski