Работилница за визуелна нарација

vizuelnanaracija_golema

Адетот налага да не се зборува многу во амам. Се ужива, мириса, се прочистува. Во Даут-пашиниот aмам, мастер-клас „1 слика, 1000 зборови“. Работилница за визуелна нарација.
Петдневната работилница ја осмислија и ќе ја водат Кристина Первила Андерсон и Туе Стин Мулер. Отворена е и бесплатна за сите раскажувачи на приказни, особено за сниматели, режисери и студенти по филм.
Ќе се оддржува од 14.00 -16.00 часот секој ден  од 21-25 август во Даут Пашин Амам.

Распоред на предавањата и биографии на предавачите има тука.