Патувачко Кино

Патуваме зашто сакаме да го децентрализираме фестивалот, „з‘ш и на село лујџето сакит да гледит филм“. Патуваме зашто така човек најлесно може да си ја згрее душата, дур‘ ужива во муабетот со мештаните, вкусните мезелаци и најдоброто од документаристиката. Но што ќе ви раскажуваме – пронајдете нè! Само следете го мирисот на кромидот…


patuvacko-01