МакеДокс во кино

Ова е програма за ученици од четврто до деветто одделение, составена од организирани проекции на внимателно избрани документарни приказни раскажани за или од деца и млади. Досега, речиси 10.000 ученици погледнаа и разговараа за 75 извонредни документарни филмови и научија повеќе за кино-културата, документарните филмови, екологијата, демократијата и човековите права и многу други теми од документарните приказни од цел свет.

Публикации