Обајава на програма на „Нови автори“

Кои се „Новите автори“ на МакеДокс 7? Погледнете тука!

NEWCOMERS_news

Во програмата „Нови автори“ ви носиме 8 свежи документарци кои ќе се прикажуваат од 21-ви до 24-ти август во и пред Куршумли ан.
Во оваа натпреварувачка програма се:

 

РИБИТЕ ИЛ‘ НИЕ на Мациеј Гловински (присутен на МакеДокс од 23-ти до 27-ми август)
ТУРИЗАМ! на Тончи Гачина (присутен на МакеДокс од 20-ти до 24-ти август)
ЗЕМЈАТА ШТО ЈА ОСВОИВМЕ на Кристофер Приор
ЅИДОТ НА СМРТТА И СЕТО ТОА на Младен Ковачевиќ (присутен на МакеДокс од 23-ти до 27-ми август
МИЛОСТА БОЖЈА на Кристјан Лодмфјорд
ПАРКОТ ЛЕНИН на Ициар Лиманс и Карлос Мињон
ЈОНАС И ЦИРКУСОТ ВО ЗАДНИОТ ДВОР на Паула Гомез
МАРТА И НИКИ на Тора Мартенс (ќе се прикаже на проекција на „Школка“ во градски парк на 18-ти август