МУАБЕТИ ПОД СМОКВА

Еден ден, стотици години од сега, којзнае дали луѓето ќе веруваат дека под старата раскошна смоква во задниот дел на Куршумли ан во Скопје секое лето се заседнувале едно чудо раскажувачи од разни страни низ светот, та се расприкажувале до зајдисонце. Па, ги претворале во зборови сликите што ги имале во глава, само за зборовите одново да се претворат во слики пред очите на слушателите… и така, секое лето, со години.
Дојдете под сенката на смоквата, да уживаме во убавото додека трае.
Со кого кога ќе муабетиме може да видите ТУКА.

fig