МОЈА НИЧИЈА ЗЕМЈА


37’ / 2016/ Чешка


Сценарио: Veronika Dvorska
Режисер: Petr Salaba, Filip Rojik
Снимател: Petr Salaba, Filip Rojik
Монтажа: Filip Rojik
Тон: Adam Blaha
Продукција: Film and TV School of Academy of Performing Arts in Prague (FAMU)

Синопсис:

Во текот на пролетта 2015 година, на брегот на Дунав се формира нова држава. Основана од страна на чешкиот политичар и претприемач Вит Једличка, Слободната Република Либерленд се стреми да стане анархо-капиталистичка утопија, нов Дубаи среде Балканот. Камерата ги следи самопрогласениот претседател и неговите соработници додека се обидуваат да ја освојат и претворат новата територија во футуристичка метропола или барем во некакво засолниште за офшор-компании.

team image
Датум и време на проекцијата
team image
Датум и време на проекцијата
21/08, Понеделник 23:55ч.
team image
Место на проекција
team image
Место на проекција
Пред Куршумли
team image
Режисер
team image
Режисер
Petr Salaba, Filip Rojik