Фестивал на креативен
документарен филм

Млад и ретко авангарден фестивал на креативен документарен филм. Еден од најјаките катапулти за создавање кино-публика во Македонија. Освојува, велат, со својата топлина и квалитет. Среде прекрасниот Куршумли ан вибрираат филмски приказни, работилници и перформанси, док-муабети под магична смоква и музика под ноќното небо. Од 2010 година наваму, секое лето на отворено.


MakeDox_LOGO
baner_frontpage_1316x400px_mkd